2023.1.17 17:37
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Genderfluidként comingoutolt Bella Ramsey, a Trónok harca és a Last of Us színésze

KULTÚRA BELLA RAMSEY COMING OUT

A névmások soha nem érdekelték különösebben, elsősorban emberként tekint magára az HBO új sikersorozatának sztárja.

Bella Ramsey nembinárisnak és genderfluidnak vallotta magát a New York Timesnak adott interjújában, derül ki a beszélgetés más külföldi orgánumokban megjelent szemléiből.

Bella Ramsey a Catherine, a Madárka című filmjének (rendezte: Lena Dunham) londoni premierjén, 2022 novemberében. Forrás Mike Marsland / WireImage / Getty Images

Az azonos nevű videójátékon alapuló, The Last of Us című sorozat 19 éves sztárjáról már korábban is tudni lehetett, hogy nembináris személyként hivatkozik magára, tehát nem tud kizárólagosan férfiként vagy nőként létezni.

Ramsey ebben a beszélgetésben genderfluidnak nevezte magát, ami azt jelenti, hogy a megélt neme az idő folyamán változik. A Lexiq.hu szócikke szerint a váltás akár naponta, havonta vagy néhány évente is történhet, de egy genderfluid személy akár egyszerre több nemre jellemző tulajdonságot is mutathat.

A nemem mindig is nagyon változó volt. (...) Sokkal inkább csak egy ember vagyok

– mondta az interjúban Ramsey, aki állítása szerint azzal is együtt tud élni, ha nőként hivatkoznak rá, ám ennél valamivel izgalmasabbnak tartja, ha esetleg férfiként teszik ezt. „A nemi hovatartozás soha nem érdekelt különösebben, már ami a névmásokat illeti“ – tette hozzá.

Kiemelt tartalom
Október 11. az előbújás napja, ti pedig elmeséltétek, hogyan is coming outoltatok Október 11. az előbújás napja, ti pedig elmeséltétek, hogyan is coming outoltatok 2023.10.11 17:54

A 11 éves kora óta színészkedő Ramsey az interjú után az Instagram-oldalán köszönte meg a lap szerzőjének és fotósának, hogy olyan biztonságos környezetet teremtettek számára, amelyben maximálisan önmaga lehetett.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Bella Ramsey 🐏 (@bellaramsey) által megosztott bejegyzés

Közben kiderült, hogy a Last Of Us az HBO harmadik legsikeresebb debütálása: a videojáték-adaptáció vasárnap este 4,7 millió nézőt vonzott a lineáris és az HBO Max csatornákon összesen, ez a legnagyobb számokkal büszkélkedő debütálás a tavalyi Sárkányok háza és a Boardwalk Empire 2010-es indulása után.