ma 2024.10.14 11:16
Olvasási idő 0:51
Szöllősi Anna

Magyarországon is bemutatja új lemezét az Offspring

ZENE BUDAPEST KONCERT MVM DÓM THE OFFSPRING

2025 őszén az MVM Dome-ban ad koncertet az Offspring, ahol a régi slágerek mellett a napokban megjelent nagylemez, a "Supercharged" több száma is felcsendül.

Múlt pénteken adta ki Supercharged című nagylemezét az Offspring, aminek kapcsolódó turnéját (Supercharged Worldwide in ’25) hétfő délelőtt jelentette be a zenekar. Az amerikai csapat ennek keretében 2025. október 31-én hét év után visszatér Budapestre, ahol az MVM Dome-ban adnak majd koncertet – közölte szerkesztőségünkkel a Live Nation.

Az 1984-ben alakult Offspring negyvenéves pályafutása során 11 stúdióalbumot adott ki, illetve több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. Az új anyagról Dexter Holland, a zenekar alapító énekes-gitárosa és dalszerzője így fogalmazott: „A Supercharged (magyarul: túltelített) cím jól összefoglalja, amilyen a világ most, ahol úgy tűnik, mindenki fel van tüzelve a való életben és a közösségi médiában is”.

A Bob Rock által producerelt 10 dal ereje teljében örökíti meg a dél-kaliforniai punkszcéna születésében meghatározó szerepet játszó zenekart. A lemezen ezúttal is megfigyelhetők a Hollandra jellemző spoken word dalrészletek, a kaliforniai zenei hatások, a saját életéből merített történetek, elvontabb gondolatok, valamint a turnébejelentések alatt legtöbbször feltűnő komment, a „Come to Brazil” („Gyertek Brazíliába“) is egy erőteljes húzódal megírására inspirálta az Offspringet.

A koncertre a jegyvásárlás elsőként az új lemezre előrendelést leadott rajongók számára lesz elérhető október 15-én, kedden, 10 órától, míg a regisztrált Live Nation-tagok számára október 16-án, szerdán, 10 órakor nyílik meg az elővásárlási lehetőség. A teljeskörű jegyértékesítés október 18-án, pénteken, 10 órakor indul a Live Nation weboldalán.