ma 2024.10.1 11:05
Olvasási idő 0:41
Kovács M. Dávid

Lily-Rose Deppet a belé bolondult Bill Skarsgård üldözi a Robert Eggers-féle Nosferatu előzetesében

FILMEK + SOROZATOK BILL SKARSGÅRD ELŐZETES FILMEK HORROR LILY ROSE DEPP ROBERT EGGERS

Az 1922-es német horrorklasszikust Robert Eggers, a "The VVitch" és a "The Lighthouse" című filmek rendezője gondolta újra. Végre megérkezett az év egyik legjobbban várt horrorjának előzetese.

„Az esküvőnk volt. Amikor megfordultunk, mindenki halott volt. A testük bűze... borzalmas volt. Előttem állt a... halál. De még sosem voltam ennyire boldog“ – idézi fel álmát Willem Dafoe-nak Lily-Rose Depp a Nosferatu előzetesében.

Az ír Bram Stoker Drakula című könyvén alapuló 1922-es, német horrorklasszikusból Robert Eggers, a The VVitch (A boszorkány) és a The Lighthouse (A világítótorony) című filmek rendezője készített remake-et, amihez még Anya Taylor-Joyt és Harry Stylest is meghallgatták.

Lily-Rose Depp Robert Eggers Nosferatu című filmjében.
Lily-Rose Depp Robert Eggers Nosferatu című filmjében. Forrás Focus Features/Studiocanal

A női főszerepet végül Lily-Rose Depp kapta, filmbeli férjét, Nicholas Hoult alakítja, a rettenetes Orlok gróf szerepét Bill Skarsgårdra osztották, de rajtuk kívül Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson és Simon McBurney is szerepel a filmben.

A remake nagy részét Prágában forgatták, de néhány képkockáért egészen Drakula/Orlok gróf szülőhazájáig, Romániáig utazott a stáb. Friedrich Wilhelm Murnau 1922-es némafilmje egyébként nem Erdélyben forgott, Orlok gróf kastélyát a mai Szlovákia területén található Árva vára alakítja.

Robert Eggers Nosferatu című filmjének előzetesét itt lehet megnézni:

A Robert Eggers-féle Nosferatu karácsonykor kerül az amerikai mozikba, a magyar bemutatóra azonban január 2-ig várni kell.