2024.9.9 10:48
Olvasási idő 2:06
Krajnyák Petra

Horror, cyberpunk és jakuzák frigye, avagy milyen animéket nézzünk szeptemberben?

FILMEK + SOROZATOK ANIME JAPÁN SOROZATOK

Új cikksorozatunkban minden hónapban az aktuális animék közül válogatjuk össze nektek a legérdekesebb új megjelenéseket és azokat a műsorokat, melyek felett esetleg korábban elsiklott a figyelmetek.

Yakuza Fiancé (来世は他人がいい )

Szomei Josino az átlagos középiskolások életét élhetne, ha nem lenne Japán egyik legnagyobb jakuzájának unokája. Egyik nap az iskolából hazaérve szembesül a hírrel, hogy a nagyapja által vezetett, oszakai székhelyű Szomei csoport és a Mijama csoport egyesülni fog, méghozzá a vezetők unokáinak házassága révén. Josino hiába igyekszik elmenekülni az elrendezett házasság elől, kénytelen Tokióba utazni, hogy meglátogassa vőlegényét, Mijama Kirisimát.

A rosszarcú bűnöző helyett egy kedves és elbűvölő fiú fogadja, akinek komplett családjával kénytelen összeköltözni a turbulens események következtében. Fél évvel később már egy iskolába járnak Kirisimával, ahol a féltékeny lányok tömegesen zaklatni kezdik Josinót, mint az iskola szívtiprójának jegyesét. Tovább ront a helyzeten, hogy a szóban forgó szépfiú mégsem olyan szelíd lélek, mint amilyennek először tűnt.

Ranma 1/2 (らんま1/2)

Takahasi Rumiko munkásságát leginkább az Inuyasha miatt ismerheti a magyar közönség, pedig a mangaka ezen kívül három hatalmas sikerű mangát is alkotott. Ezek egyike az 1987-1996 között futó Ranma 1/2, melyből 1989-ben már készült egy anime feldolgozás. A kultikus sorozat most új, modern köntösben tér vissza a MAPPA stúdió jóvoltából.

Kiemelt tartalom
Netflix, Disney+, Max és SkyShowtime újdonságok szeptemberre, ha már alig vártad, hogy vége legyen a nyárnak Netflix, Disney+, Max és SkyShowtime újdonságok szeptemberre, ha már alig vártad, hogy vége legyen a nyárnak 2024.8.31 8:23

Tendó Szón, a Tendou Harcművészeti Iskola vezetője három lányt nevel: Akanét, Nabikit és Kaszumit. Egy nap a nővérek élete a feje tetejére áll, amikor apjuk bejelenti, hogy Akanét elígérte egy neves harcművész fiának. Hamarosan megérkezik a vőlegény, Szaotome Ranma és apja Genma Kínából, ahol egy szerencsétlen baleset következtében amikor víz éri őket, Ranma lánnyá, Genma pedig óriás pandává változik.

Demon Lord 2099 (魔王2099)

A jövőbéli Sindzsuku hatalmas városállammá lett, amely a cyberpunk műfajból jól ismert neonreklámokkal teli felhőkarcolóktól ragyog és a legújabb csúcstechnológiával működik. A Fused Era 2099-es évében visszatér a démon, aki öt évszázaddal korábban meghódította a várost. Ötszáz év alatt ugyan sok minden megváltozott, de ennek ellenére Veltol másodjára is hódító ambíciókat dédelget.

Blue Miburo (青のミブロ)

1863-ban járunk, a sógunátus alkonyán, amikor Japán hatalmas változások küszöbén állt. A főváros utcáit vér áztatja miközben egyre nő a gazdátlan szamurájok (róninok) és a kormány szamurájai közötti feszültség. Japán történelmének ezen zavaros időszakában Nio kitartóan küzd az igazságosabb, jobb világért. Egy nap a Sors összesodorja Tosizo Hidzsikatával és Szódzsi Okitával, a Miburo nevű rónin csoport két alapító tagjával. Nio pedig úgy dönt, csatlakozik lázongó számkivetett szamurájokhoz, akik az általuk szebbnek vélt jövőért bármit képesek megtenni.

Haigakura (ハイガクラ)

Aki esetleg látta, sőt kifejezetten a Record of Ragnarokat, az a Haigakurát is szeretni fogja. A négy haragvó isten hirtelen elmenekül az istenek országából, és hamarosan a kisebb istenek is kereket oldanak, így a világ a feje tetejére áll. Keresésükre a kasikanok indulnak, akik az isteneket felkutatásával szeretnék a stabilizálni a világot. Icsijó kényszerből szintén az istenek keresésére indul, miután nevelőapja megkísérli átvenni a haragvó istenek helyét.

Uzumaki: Spiral into Horror (うずまき)

Itó Dzsundzsi horror mangájának várva várt adaptációjában Gosima Kirie és Szaito Suicsi történetén borzonghatunk. Egy sor megmagyarázhatatlan esemény rázza meg a várost, s mint kiderül, az álmos vidéki kisvárosra a „spirális átok” sújtott le. A természetfeletti jelenségek senkinek nem kegyelmeznek, Kirie és Suicsi pedig együtt próbál megmenekülni az erőszakos ismeretlentől, mely a várost tizedeli.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!