2024.8.31 9:59
Olvasási idő 0:33
Masszi-Rigó Csilla

Ennél jobb Y2K cuccot nem találsz: megjelentek a kinyithatós Barbie-telefonok

TECH-TUDOMÁNY BARBIE BARBIE-CORE MOBILTELEFON TELEFON

Megjelentek a kinyithatós Barbie-telefonok

Rózsaszín, kinyithatós, tucatnyi aprósággal feldíszíthető, olyan, mint amilyennek gyerekkorunkban megálmodtuk: a HMD megcsinálta a modernkori Barbie-telefont. Az eszköz pont annyit tud, amennyit feltétlenül szükséges, telefonálhatunk és SMS-t küldhetünk vele, sőt, tükrös fedőlapjának köszönhetően még fotózhatunk is vele. A telefon különlegessége, hogy egyáltalán nem sorolható az okostelefonok közé, alkalmazások híján ugyanis nem használhatunk rajta egyetlen social-felületet sem. 

Az eszköz augusztus 28-án debütált a piacon, célja pedig pont az, hogy lehetőséget kínáljon kicsekkolni az online-világból. Egyre több fiatal csinál digitális detoxot, félretéve környezetéből minden okoseszközt, a Barbiephone pedig tökéletes és szórakoztató kelléke lehet az offline időszaknak. 

Megérkezett a Barbie-telefon
Forrás HMD/ Mattel

Az eszköz ráadásul szuper kiegészítőkkel érkezik, a telefonhoz kétféle fedlap is jár (a 2000-es években még zömmel nem tokokat, hanem fedlapokat cserélgettek az emberek), egy csomó matrica és gyöngyös fityegő is, ezzel pedig ténylegesen megadja azt a Y2K érzést, ami az okostelefonok megjelenésével szinte teljesen eltűnt. 

Forrás HMD/ Mattel