2024.8.23 8:53
Olvasási idő 0:50
Szöllősi Anna

Öt sportolót jelöltek az olimpia fair play-díjára, magyar olimpikon is van köztük

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA ENTR OLIMPIA VÍVÁS

Gémesi Csanád vívó is bekerült a párizsi olimpia öt, fair play-díjra jelölt személye közé.

A csapatban ezüstérmes magyar kardvívóra azért lehet szavazni, mert az egyéni verseny nyolcaddöntőjében a tunéziai Faresz Ferzsani ellen 9-10-es hátránynál jelezte a mérkőzésvezetőnek riválisa találatát. A találkozót végül az ezüstéremig menetelő afrikai ellenfél 15-14-re nyerte – számolt be róla az MTI. 


A magyar Gémesi Csanád mellett a másik négy jelölt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapja szerint Ellie Black kanadai tornász, Jean-Christoph Rolland, az evezős világszervezet vezetője, Olaf Tabor, a német evezőscsapat vezetője, valamint Farina Hasimi és Hanna Cerah országúti kerékpárosok.

Gémesi Csanád is fair play-díjas.
Forrás MTI/Illyés Tibor

A négyszeres olimpikon Black esetében a NOB azt emelte ki, hogy folyamatosan szurkol mindenkinek, minden tornászt támogat a hovatartozásától függetlenül.

A 24.hu emlékeztet: mindkét evezős történetben a semleges színekben induló, végül ezüstérmet szerző fehérorosz Jauheni Zsalatyij állt a középpontban. A németek vezetője, Tabor kölcsönhajót biztosított neki, miután a versenyző egypárevezőse elakadt a vámon, míg a nemzetközi szövetség elnöke, a franciák korábbi olimpiai és világbajnoka, Jean-Christophe Rolland azért esélyes a díjra, mert amikor kiderült, Zsalatyij egy meghibásodott busz miatt lekésné a döntőjét, elérte, hogy a versenyszámot a nap utolsó fináléjaként rendezzék meg.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

A két kerékpáros azért esélyes a díjra, mert az afgán Hasimi és a fehérorosz Cerah is megálltak Nora Jencusová mellett, és addig tartották a kerékpárját, amíg a szlovák versenyző megjavította a leesett láncát.

Ez a tartalom az ENTR európai tartalomgyártói hálózat része. #entr_hu