2024.7.10 14:30
Olvasási idő 1:07
Maier Péter

Egy élesre hegyezett vécékefével szúrták le a Lostprophets pedofil énekesét a börtönben

ZENE BÖRTÖN EGYESÜLT KIRÁLYSÁG IAN WATKINS PEDOFÍLIA

A 29 éves börtönbüntetését töltő Ian Watkinsre a rabtársai támadtak rá, egy újonnan megjelent könyvből derül ki, hogyan és miért.

Nagyjából egy éve érkeztek a hírek, hogy a Lostprophets zenekar egykori énekesét, Ian Watkinst brutálisan bántalmazták a börtönben. Most, egy frissen megjelent könyvből újabb részletekre derült fény, többek között ara, hogy a pedofília miatt elítélt énekest egy drogügy miatt egy kihegyezett vécékefével sebesítették meg.

A walesi zenész jelenleg 29 éves börtönbüntetését tölti a hírhedt wakefieldi fegyházban – ahol javarészt hozzá hasonló szexuális bűnözőket és gyilkosokat tartanak fogva –, miután bűnösnek vallotta magát többrendbeli, kiskorúakkal való szexuális bűncselekményekben, köztük egy csecsemő szexuális bántalmazásának kísérletében.

Ian Watkins börtönfotója
Ian Watkins börtönfotója Forrás South Wales police/PA

A 2023 augusztuában történt incidensről szóló eredeti jelentés arról számolt be, hogy Watkinst az angliai börtönben három másik rabtársa túszul ejtette, ezután megverték és megszúrták, aminek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Egy újonnan megjelent, Inside Wakefield Prison: Life Behind Bars in the Monster Mansion című könyvben olvasható beszámoló szerint Watkinst egy 900 fontos (nagyjából 420 ezer forintos) kábítószer-adósság miatt támadták meg.

A szerzők, Jonathan Levi és Emma French, azt is kiderítették, hogy Watkins „több ezer fontot költött arra, hogy megvédje magát“ a börtönben, mivel még a rabtársai is súlyosan megvetik.

A legutóbbi késelés egy emlékeztető volt, hogy fizetnie kell. 150 font értékű drogot vett egy rabtól, de mivel Watkinsról volt szó, azt mondták neki, hogy 900 fonttal tartozik. Be volt állva, és nem volt hajlandó fizetni, ezért egy kihegyezett vécékefével oldalba szúrták

– szól a könyv egyik bekezdése.

Watkins eddig több mint 10 évet ült le közel három évtizedes börtönbüntetéséből, elvileg 2031-ben kerül feltételes szabadlábra, de voltak olyan incidensei, amik miatt hosszabbodhat a büntetése – egy alkalommal például az ánuszában próbált elrejteni egy mobiltelefont.

A Lostprophets leginkább a Last Train Home című, toplistás dalával vált ismertté. A zenekar Watkins letartóztatásával és elítélésével megszűnt, a többi tag pedig Geoff Rickly énekessel megalapította a No Devotion nevű bandát.