2024.7.9 16:59
Olvasási idő 0:54
Masszi-Rigó Csilla

Megérkezett az első előzetes a Gladiátor második részéhez

FILMEK + SOROZATOK GLADIÁTOR MOZI PAUL MESCAL PEDRO PASCAL RIDLEY SCOTT

Látványos és nagyszabású csatajelenetek, homoktól és vértől mocskos férfiak, pszichopata uralkodócsemeték, valamint Hans Zimmer, Kanye West és Jay Z zenéi dobják fel Ridley Scott új filmjének előzetesét.

Ridley Scott klasszikusa, a Gladiátor az ezredforduló egyik leghíresebb és legtöbbet méltatott filmje lett, ami a megjelenése után öt Oscar-díjat kapott (köztük a legjobb filmnek járó elismerést), így érthető módon nagyon sokan várják a Római Birodalomban játszódó történet folytatását.

Több mint 24 évvel később, november második felében megjelenik a Gladiátor második része, amit szintén a most 86 éves rendező jegyez. A főszereplők napjaink és az elmúlt évek legfelkapottabb színészei, köztük Denzel Washington, Pedro Pascal és Paul Mescal, lesznek.

Megérkezett a Gladiátor 2 első előzetese
Paul Mescal a Gladiátor 2 című filmben. Forrás Gladiator 2 / Paramount Pictures

A második rész néhány évvel az eredeti történet után játszódik, amikor az egykori Commodus (Joaquin Phoenix) unokaöccse, Lucius (Paul Mescal) már felnőttként az észak-afrikai Numídia régióban él, ahová gyermekkorában az anyja küldte, mivel az éppen a Római Birodalom hatókörén kívül esett. Luciust gladiátorként kerül vissza Rómába, ahol új ellenségeket szerez, és újra találkozik anyjával.

Kiemelt tartalom
Rajongói szerelmeslevél lett az Alien: Romulus, amiből csak az eredetiség hiányzik – Kritika Rajongói szerelmeslevél lett az Alien: Romulus, amiből csak az eredetiség hiányzik – Kritika 2024.8.15 8:05

Pedro Pascal alakítja Marcus Acacius római tábornokot, aki Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe az eredeti filmből) parancsnoksága alatt edződött, míg Denzel Washington egy Macrinus nevű, gazdag római hatalomgyakorlót játszik, aki csupán játékszerként kezeli a gladiátorok életét. Joseph Quinn és Fred Hechinger Róma ikercsászárainak képében jelennek meg.

Gladiator II előzetesét itt lehet megnézni:

Ridley Scott nemrég a Vanity Fairnek elmondta: miután látta a Normális emberek című sorozatot, szinte azonnal Mescal rajongója lett. Mindössze fél órát beszéltek egymással, amikor a rendező eldöntötte, hogy ő lesz a film főszereplője.

A Gladiator II november 21-től lesz látható a magyar mozikban.