2024.7.4 16:26
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Foci-Eb: kiesése után fényesre takarított öltözővel búcsúzott a román válogatott

SPORT EURÓPA BAJNOKSÁG FOCI LABDARÚGÁS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG

A csapat még egy köszönőlevelet is hagyott a tiszta öltözőben.

Kedden este Románia számára véget ért a labdarúgó-Európa-bajnokság, szomszédunk ugyanis 3-0-ra kapott ki a holland válogatottól. A román csapat tagjai a müncheni arénában ért vereség után sem csüggedtek, a meccset követően kitakarították öltözőjüket, sőt, még egy búcsúlevelet is hagytak német vendéglátóiknak.

Levelüket az UEFA a hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta. A román válogatott azt írja, az Európa-bajnokság történelmük egyik legfontosabb futballeseménye volt, és örülnek, hogy ehhez Németország biztosította nekik a színpadot.

„Minden mérkőzés, minden érzelem, minden élmény összehozott minket a foci varázsa körül” – olvasható a levélben. Mint írják, rendkívül hálásak azért, amit Németországban tapasztaltak, megtiszteltetés volt számukra a nagy európai futballcsalád tagjának lenni. 

 Nagyon köszönjük, hogy otthon érezhettük magunkat!

– búcsúztak a levélben.

Ahogy a Telex emlékeztet, két évvel ezelőtt Japán élt hasonló gesztussal a világbajnokságon, ők nyertesként a németekkel való mérkőzés után hagytak kifogástalan rendet maguk után, levél helyett pedig néhány origamidarut hagytak az öltözőben, amely a hosszú élet és a szerencse szimbóluma.