2024.5.26 13:08
Olvasási idő 0:28
Szöllősi Anna

Magyar siker: Pigniczki Fanni sporttörténelmet írt a ritmikus gimnasztika Eb-n

SPORT EURÓPA BAJNOKSÁG PIGNICZKI FANNI RITMIKUS GIMNASZTIKA SPORT

A magyar ritmikus gimnasztika történetének első egyéni Európa-bajnoki érmét nyerte Pigniczki Fanni, aki a második helyen végzett a labda döntőjében a budapesti kontinensviadal utolsó, vasárnapi versenynapján.

Pigniczki Fanni ezüstérmes a budapesti rg Eb-n, ami amellett, hogy az első magyar egyéni, felnőtt érem a kontinensbajnokságok történetében, a valaha volt legjobb magyar eredmény is az Eb-ken – írta meg az MTI. 

Ebben a sportágban Pigniczki mostani eredményével együtt összesen négy érmet szereztünk: az együttes kéziszercsapat 1988-ban, 1992-ben és 1993-ban is harmadik helyezett volt.

Pignicki Fanni ezüstérmes az rg Eb-n.
Forrás MTI/Illyés Tibor

Pigniczki a nyolcadik helyen jutott be a fináléba 33,350 ponttal, de ezt alaposan túlszárnyalta, mivel szinte teljesen pontos, tiszta gyakorlatot mutatott be és 34,850 pontot szerzett. Ez abszolút egyéni csúcs, korábban ugyanis egyik szerrel sem tudott ilyen magas értéket elérni nemzetközi versenyen. Az eddigi rekordját a szombati egyéni összetett döntőben bemutatott labdagyakorlatára kapott 34,700 pont jelentette.


Az MTK sportolója később a szalag döntőjében is szőnyegre lép.