2024.5.10 9:10
Olvasási idő 0:51
Krajnyák Petra

Tovább bővül A Gyűrűk Ura univerzuma: eddig el nem mesélt történeteket visz vászonra a Warner

FILMEK + SOROZATOK A GYŰRŰK URA FILMEK PETER JACKSON TOLKIEN

Várhatóan 2026-ban utazhatunk vissza újra Középföldére. Legalábbis a mozivásznon keresztül.

A Warner Bros. csütörtöki, első negyedéves konferenciáján bejelentette, hogy már megkezdték az új Gyűrűk Ura-filmek munkálatait, írja a The Hollywood Reporter.

A forgatókönyvírás jelenleg korai szakaszában tart, de terveik szerint 2026-ban jelennek meg a filmes univerzum újabb darabjai. Az első film jelenleg a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum munkacímet viseli, tehát ez még a jövőben módosulhat. 

David Zaslav, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a Gollumra fókuszáló film főszereplője és rendezője is Andy Serkis lesz. Emellett a franchise korábbi részeit jegyző Peter Jackson, valamint régi írótársai, Fran Walsh és Philippa Boyens is be lesznek vonva a munkába.

LONDON, ANGOLORSZÁG - ÁPRILIS 25.: Andy Serkis részt vesz "A majmok bolygója királysága" brit bemutatóján a BFI IMAX Waterloo moziban 2024. április 25-én Londonban, Angliában. (Fotó: Karwai Tang/WireImage)
Andy Serkis 2024. április 25-én. Forrás Karwai Tang/WireImage/Getty Images

„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel utazhatunk vissza Középföldére, akinek még van egy befejezetlen ügye azzal a rohadékkal, Gollummal! Tolkien professzor hatalmas mitológiájának életre szóló rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy (a stúdió filmes vezetőivel) Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. teljes csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!“ – áll Jackson, Boyens és Walsh közös közleményében.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit ismersz fel a magyar filmek közül? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit ismersz fel a magyar filmek közül? 2 nappal ezelőtt

Az új Gyűrűk Ura-filmeket már egy évvel ezelőtt belengette a Warner, miután megállapodást kötött a jogtulajdonos Embracer Group AB-vel a J. R. R. Tolkien könyvsorozatán alapuló új filmek fejlesztéséről. A rajongók még nagyobb örömére az Amazon szintén tavaly jelentette be, hogy saját tévésorozatot készít Tolkien könyveiből, azonban ennek munkálataiban Jackson és munkatársai nem vesznek részt.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te milyen jól ismered A Gyűrűk Ura történetét? REFRESHER-KVÍZ: Te milyen jól ismered A Gyűrűk Ura történetét? 2024.4.28 9:04