2024.4.23 15:50
Olvasási idő 3:22
Masszi-Rigó Csilla

Nyit a Budapest Park, még látványosabb bulikkal és rengeteg újítással vár a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszíne

ZENE BUDAPEST BUDAPEST PARK KONCERT SZÓRAKOZÁS

Csütörtökön újra kinyit a Budapest Park, amely teljesen megújult látványvilággal, neves hazai és külföldi fellépőkkel, valamint számos izgalmas újítással vár mindenkit az idei szezonban.

Tavaly több mint 690 ezer néző látogatott el a Budapest Parkba, és az előrejelzések alapján idén újabb rekord dőlhet meg. Az április 25-én, csütörtökön, induló tizenharmadik évadban hazánkban példátlan vizuális megoldásokkal erősítenek rá a biztonságos és minőségi éjszakai szórakozás élményére.

nyit a budapest park
Nyit a Budapest Park! Forrás Sinco


A Budapest Park stabil növekedésének egyik alappillére az innováció, amely a szórakozó komplexum minden területére kiterjed. Az idei fókuszt a koncerteket követő idősávra, vagyis az éjszakai bulikra helyezték, ahol látványos újításokkal találkozhatnak majd a látogatók. Ahogy a Budapest Park alapító-vezérigazgatója, Pálffy András fogalmaz:

A kezdetektől arra törekszünk, hogy egy komplex fesztiválélményt nyújtsunk, a profi technikai és személyzeti felkészültségen túl rengeteg kiegészítő programmal várjuk őket. Fontosnak tartom, hogy minden évben megújuljunk, ezzel tudjuk frissen és naprakészen tartani a Budapest Parkot, és világszínvonalú szolgáltatást biztosítani a vendégeinknek. Mindemellett nálunk az élet nem áll meg a koncert után – minden eseményt több tánctéren követnek bulik. Minőségileg hatalmasat lépünk előre idén az éjszakai élet vizuális megjelenését illetően. (...) Úgy gondolom, ez egy újabb kiemelkedő fejezet a Budapest Park történetében.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény szerint a programnapokon 22 órától teljesen átalakul a Budapest Park, az éjszakai élet Hundred Sins intrójával indul, illetve látványos fényszínház veszi kezdetét. A négy különböző tánctéren (nagytánctér, Dzsungel, Hoppá és Unicum Retro Kert) más és más show-elemekkel találkozhatunk. Érdemes lesz alaposan körbenézni, hiszen a fejünk felett pulzáló LED-ekkel, a sarki fényt idéző, éteri megvilágítással és a növényeket izzó színben feltüntető LED-mennyezettel is találkozhatunk majd. Az új, kreatív látványvilág mögött elismert művészek állnak, akiket a közönség az INOTA Fesztiválról és a Fénydómból is ismerhet.

budapest park nyitó
Megújult látványvilággal tér vissza Budapest kedvenc szórakozóhelye. Forrás Sinco

A kreatív koncepcióért felelős Karcis Gábor és Kálmán Mátyás a Budapest Park csapatával együtt gondolta újra a tér és a színpadok fényeit. Az alkotócsoport tagjai között találjuk Varga Balázs és Doma Bence Dániel fénytervezőket, Urbán Márton technikai vezetőt, Alvégi Lócit és Kele Jucit, Battha Gáspárt, Spielmann Lilit, Vicsek Viktort és Czingáli Zoltánt. 

De nem csak a megjelenésben erősítenek: rengeteg neves DJ-t köszönthetünk majd a lemezjátszók mögött. Ráadásul több új partisorozat is indul, ilyen például az április 26-án debütáló Surreality Nights vagy a kifejezetten az egyetemistákat táncra szólító Universe. De visszatérnek a közönségkedvenc bulik is, mint a Tesco Disco vagy a Lidocain Night. Sőt, idén három alkalommal is rendeznek táncházat, amik a nyár legnagyobb szabadtéri folkmulatságainak ígérkeznek.

A főszerep azonban továbbra is a koncerteké, amelyek sorát a nemrég új lemezzel jelentkező Blahalouisiana nyitja csütörtökön, másnap a Honeybeast következik. Szombaton A Rapgalaxis őrzői egyesülnek egy újabb estére, vagyis a rap, a trap, a hiphop és az újhullámos popzene legmenőbb arcai adják egymásnak a mikrofont – többek közt Sisi, 6363 és Saiid is fellép, akik több meglepetésvendéget is magukkal hoznak. A műsorvezető Miller Dávid lesz, utána indul a Necc Party.

Jordán Adél és Sisi egy színpadon? Igen! Forrás Sinco


A szeptember végéig tartó évadban a hazai könnyűzenei élet krémje fordul meg a Budapest Park idén is bővülő színpadán. A hatalmas sikerre való tekintettel május 23-án újra megrendezésre kerül a Katona József Színházzal közös műsoruk, a Csinibaba Táncdalfesztivál, amelyben új dalok és közreműködők is felbukkannak majd.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

Tizenöt éves fennállásának eddigi legnagyobb koncertjét adja a Random Trip; első önálló parkos koncertjére készül az Analog Balaton; tizenöt éves jubileumát hatalmas mulatsággal ünnepli a Bohemian Betyars; Semmi címre keresztelt új lemezét mutatja be az Elefánt; pozitív vájbokkal tölti meg a helyszínt  Horváth Tamás; tizedik születésnapját és nemrég megjelent új lemezét is ünnepli a Margaret Island, és igazi rock n' roll műsorral tér vissza a Park színpadára a Quimby. Ezen kívül a Park idén is nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, így érdemes lesz időben érkezni, hiszen kiváló feltörekvő zenekarok koncertjeit nézhetjük meg.


A hazai fellépők mellett idén is rengeteg nemzetközi sztárprodukciót köszönthetünk hazánkban. Több mint harminc éves pályafutása során először jár Magyarországon a Take That; tavalyi koncertje után visszatér Parov Stelar; pontosan tíz év után áll újra a Park színpadára a Dropkick Murphys, ráadásul csatlakozik hozzájuk a Shame is; őrületes bendzsózást, progresszív bluegrasst és westernt ígér a Dead South; első önálló magyarországi koncertjére készül Yungblud; visszatér az Ice-T vezette Body Count; végleg elbúcsúzik a közönségtől a Habana Social Club; és új dalokkal veszi be a helyszínt a Bring Me The Horizon. Először jár nálunk a Rage Against The Machine legendás gitárosa, Tom Morello saját nevét viselő zenekarával; a live és a DJ-szett elemeit vegyítő hibrid műsorával érkezik Carl Cox, aki előtt Nicole Moudaber melegíti a közönséget, műsora után pedig Nick Curly, Cristian Varela és Whitesquare pörgeti a lemezeket. Jön a Thievery Corporation, legnagyobb slágereivel tér vissza a Rise Against, és maratoni, négyórás szettel készül Deborah De Luca.


A Budapest Park minden évben a kutatások és a közönség visszajelzései alapján finomhangolja működését. Megvizsgálták például azt, hogy a látogatók a teljes évadra vetítve átlagosan mennyi borravalót szoktak fizetni, a mutató szerint ennek mértéke másfél százalék. Ezentúl ez a tétel szervizdíjként szerepel majd – melynek teljes összegét, a jogszabályban előírtak szerint a pultosok kapják –, a további borravaló lehetőségét pedig teljesen eltörlik. De más újításokkal is találkozhatnak a pultokban a látogatók: az itallapokat például vakok és gyengénlátók számára megnövelt betűmérettel, illetve Braille-írással is elkészítik.


A Budapest Park tehát ráerősít arra, hogy több mint egy koncerthelyszín, sokkal inkább egy minden érzékszervre ható, összművészeti olvasztótégely, ahol most még nagyobb szerephez jut a látványvilág, amelyre lélegzetelállító fényszínházzal erősítenek rá.