2024.4.22 10:13
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Az "Unalmas Telefont" neked találták ki, ha túl sokat lógsz a közösségi médián

DESIGN DESIGN TELEFON

Az "Unalmas Telefonra" keresztelt nosztalgikus flip készülék nem tud csatlakozni az internethez és semmilyen külső alkalmazáshoz, elsődleges célja a hívások és szöveges üzenetek küldése és fogadása.

A Bodega és a Heineken összefogott a Human Mobile Devices (HMD) céggel, és létrehozott egy lecsupaszított telefont, ami csak az alapfunkciókkal rendelkezik – írja a HypeBeast. A termék mottója szerint ez egy olyan telefon, amire akkor van szükséged, ha nincs szükséged telefonra. 

A Boring Phone, vagyis Unalmas Telefon névre keresztelt nosztalgikus készülék nem kínál internet-hozzáférést és közösségi médiát, és úgy általában véve semmilyen alkalmazást nem támogat. Az eszközt úgy tervezték, hogy segítse a kikapcsolódást – különösen az éjszakai szórakozáskor –, és arra ösztönözze a fiatal felnőtteket, hogy a személyes programoknál inkább a társas interakciókat helyezzék előtérbe ahelyett, hogy a telefonjukat görgetnék.   

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Heineken (@heineken) által megosztott bejegyzés

A holografikus borításba burkolt, futurisztikus és retró dizájnhatásokat ötvöző készülék főbb funkciója a hívások és szöveges üzenetek küldése és fogadása. Bár a butatelefon technológiailag elég fejletlen, a célnak tökéletesen megfelel: akár egy hétig bírja töltés nélkül, és 20 óra beszélgetési idővel rendelkezik.  


„Az okostelefonok túl érdekesek lehetnek, ezért akartunk tervezni egy unalmasat, ez az érzés áll a kollaboráció középpontjában“ – írta a Bodega egy nyilatkozatban a termékről, ami a milánói dizájnhéten debütált.