2024.4.16 12:54
Olvasási idő 1:02
Masszi-Rigó Csilla

Újra lesz Isolation Budapest, Jake Bugg, Seun Kuti és a Deki Alem az első nevek között

ZENE AKVÁRIUM KLUB FESZTIVÁL ZENE

Szintet lép az Isolation Budapest, a Liszt Ünnep és az Akvárium Klub által közösen bemutatott fesztivál első bejelentett nevei között ott van Jake Bugg, Fela Kuti legfiatalabb fia, Seun Kuti, aki édesapja zenekarával, az Egypt 80-vel érkezik a fővárosba.

Az Isolation Budapest egyedülálló zenei filozófiája 2024-ben is magáért beszél, a radar alatt mozgó, izgalmas nemzetközi és hazai előadóknak ad teret, sőt a most harmadjára, október 19-re megszervezett fesztivál 2024-es zenei kínálatát tekintve szintet lépett a korábbi évekhez képest.

Forrás Isolation Budapest / Akvárium Klub

A Liszt Ünnep és az Akvárium Klub által közösen bemutatott fesztivál első bejelentett nevei között ott van a 2010-es évek egyik legkiemelkedőbb angol dalszerzője Jake Bugg, az afrobeat úttörő, Fela Kuti legfiatalabb fia Seun Kuti, aki édesapja zenekarával, az Egypt 80-vel érkezik majd, vagy az egykoron David Bowie-t is a rajongói közt tudó Clap Your Hands Say Yeah frontembere, Alec Ounsworth, aki egy intim „piano & voice” szólókoncertet ad majd az Akváriumban.

Az első nevek között szerepel Elias B. Ronnenfelt és Gabriel Ferrandini közös projektje is, ami igazi kuriózumnak számít, hiszen a kritikusok által elismert, dán Iceage énekese és Portugália egyik legsokszínűbb dobosa eddig csak egy közös koncertet adott öt évvel ezelőtt Madeirán. Akkor Elias B. Ronnenfelt énekelt, szavalt és harmonikán játszott, míg Ferrandini különböző ütőshangszereken kísérte.

A KisHallban ad koncertet Lord Apex, aki 2022-ben az amerikai hiphop nagyágyúival koncertezett, Freddie Gibbs, Action Bronson és Earl Sweatshirt & The Alchemist is elvitte magával turnézni. A fesztivál egyik legenergikusabb koncertjét pedig a Deki Alemtől várhatjuk, akik a drum & bass, a dance, a grunge és a hiphop stíluselemeinek felhasználásával nyitnak új utakat az alternatív zenében. Modern zenei felfogásuk Damon Albarnnak is feltűnt, így rögtön az első kislemezük megjelenése után közös turnén találták magukat a Gorillazzal.

Az Isolation Budapest lineupja ezzel még közel sem teljes, hamarosan újabb neveket jelent majd be a fesztivál.