2024.3.31 12:07
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Végre megjelent Charli XCX várva várt Boiler Room-szettje

ZENE CHARLI XCX

A szettben még Julia Fox is mikrofont ragad, és az énekesnő vőlegénye is pult mögé áll.

Már jó ideje promózza közös projektjét Charli XCX és a világ talán legismertebb elektronikus zenei partybrandje, a Boiler Room. A produkció rengeteg fontos embert felvonultat, és úgy néz ki, mint az évszázad legnagyobb bulija.

A szett során néhány részlet is elhangzik Charli XCX készülő albumának dalaiból, de ez még nem minden: mikrofont ragad Julia Fox, felbukkan Addison Rae, és pult mögé áll a 1975 zenekar dobosa, illetve Charli vőlegénye, George Daniel is, aki egy kőkemény UK-garage mixet rak. De nem csak ő húzogatja a potikat a Partygirl című esemény során: az énekesnővel sokat dolgozó Easyfun, illetve a PC Music lemezkiadót vezető A.G. Cook is DJ-zik. 

Ebből kifolyólag a brit elektronikus zene sokszínűsége is visszaköszön, hiszen a teljesség igénye nélkül felcsendül mindenféle műfaj, a dupsteptől a garage-ig, a house-tól a hyperpopig. A produkció kulturális jelentőségét az is megerősíti, hogy a fellépők többször is tisztelegnek a 2021-ben elhunyt Sophie előtt, aki a kísérleti popzene egyik vezéregyénisége volt.