2024.3.12 15:32
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Megint letartóztatták Andrew Tate-et és testvérét Romániában

ARCOK ANDREW TATE

A román hatóságok őrizetbe vették az egykori brit kick-box bajnokot és influenszert, valamint a testvérét, Tristant is.

Brit körözés alapján a román hatóság ismét őrizetbe vette Andrew Tate-et és testvérét, Tristant, közölte az influenszer sajtósa a Deutsche Welle cikke szerint. A két férfi ellen a brit hatóságok adtak ki elfogatóparancsot egy 2012 és 2015 között elkövetett bántalmazás miatt.

Andrew Tate és testvére Tristan 2023. februárjában. Forrás Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images

Korábban négy nő is szexuális erőszakért és testi bántalmazásért jelentette fel az influenszert, a brit ügyészség azonban eddig nem emelt vádat. A sértettek végül gyűjtést indítottak, hogy polgári peres eljárást kezdeményezhessenek Tate-tel szemben, így végül egy londoni bíróság adta ki az elfogatóparancsot, amelynek végrehajtásáról kedden hoz döntést a bukaresti fellebbviteli bíróság.

A két férfit jelenleg is megfigyelik, a román ügyészség pedig lefoglalta Andrew Tate és Tristan Tate teljes romániai vagyonát, benne több ingatlannal és luxusautóval. Tate-ék minden ellenük felsorolt vádat tagadnak, pedig már Romániában is azzal gyanúsítják őket, hogy elraboltak és pornográf felvételek készítésére kényszerítettek hat fiatal nőt. 

Kiemelt tartalom
Balos csajok és maradi csávók: világnézeti szakadék tátong a nemek között a harminc alattiak körében Balos csajok és maradi csávók: világnézeti szakadék tátong a nemek között a harminc alattiak körében 2024.2.20 18:18

A testvérpárt és feltételezett bűntársaikat 2022. december 30-án tartóztatták le először Bukarest egyik elővárosában, tavaly júniusban pedig nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszövetkezet létrehozásának vádjával bíróság elé is kerültek Romániában. A brit testvérek három hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, tavaly márciusban pedig házi őrizetbe kerültek, amit augusztusban oldottak fel. Azóta hatósági felügyelet alatt állnak, és nem hagyhatják el Romániát.