2024.3.11 17:32
Olvasási idő 2:33
Krajnyák Petra

Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei

Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei
Forrás Gettty Images
DIVAT ANYA TAYLOR-JOY ARIANA GRANDE DIVAT EMMA STONE MARGOT ROBBIE OSCAR-DÍJ OUTFIT CHECK

Lezajlott az Oscar-díjátadó, az este, amikor a párizsi kifutókon nemrég debütált és személyre szabott couture-darabok árasztják el Hollywoodot. Ezekből válogattuk ki a legemlékezetesebbeket.

Carey Mulligan

A Saltburn sztárja egy 1951-es modell alapján készült egyedi Balenciaga couture estélyiben érkezett, a csendes luxus jegyében minimális ékszerekkel.

Carey Mulligan Forrás Gettty Images

Margot Robbie

Úgy tűnik, a színésznő ezzel a ragyogó, fekete Versace estélyivel zárta le a Barbie-korszakát. Az afterpartira pedig nadrág nélküli vintage Mugler kreációban érkezett.

oscar, divat, 2024, vörös szőnyegdivat, oscar, 2024, vörös szőnyeg
Galéria megtekintése
(2)

Greta Lee

Az Előző életek színésznője egy rejtett zsebes, végtelen uszályú Loewe estélyiben érkezett.

Greta Lee Forrás GETTY IMAGES

Emma Stone

Az Oscar-díjas színésznő menta színű Louis Vuitton ruhája talán sokak kedvét meghozza a 2010-es évek hírhedt peplumjához.

Emma Stone Forrás Gettty Images

Ariana Grande

A Wicked című filmben a Keleti Boszorkányt alakító énekesnő egy egyedi, pink színű felhőt idéző Giambattista Valli haute couture ruhában idézte meg karakterét.

Ariana Grande Forrás Gettty Images

America Ferrera

A Barbie sztárja Margot Robbie-hoz hasonlóan egy testhez simuló, ám sokkal barbie-sabb Versace ruhát viselt.

America Feirrara Forrás Gettty Images

Michelle Yeoh

A Sun fivérek című, nemrégiben elkaszált sorozat, valamint a Minden, mindenhol, mindenkor színésznője egy Balenciaga estélyiben érkezett a díjátadóra, az afterpartira pedig egy hasonlóan drámai, vállhangsúlyos darabra esett a választása.

divat, oscardivat, oscar, 2024, vörös szőnyeg
Galéria megtekintése
(2)

Florence Pugh

A Dűne sztárja a díjátadóra egy ezüst Del Core fűzős ruhát, a Vanity Fair afterpartijára pedig egy azzal harmonizáló organza darabot választott.

oscardivat, oscar, 2024, vörös szőnyeg
Galéria megtekintése
(2)

Anya Taylor-Joy

A színésznő nem akármilyen Christian Dior haute couture darabot viselt a 96. Oscar-díjátadón: az 1949-ben készült Junon estélyi kisebb volumenű verzióját.

oscaroscar
Galéria megtekintése
(2)

Emily Blunt és John Krasinski

Blunt egy oversized hatású Schiaparelli estélyit viselt, férje pedig megtörve a fekete-fehér öltönyök átkát, tetőtől – majdnem – talpig fehérbe öltözött.

Forrás Gettty Images

Hailee Steinfeld

A díjátadóra a kora tavaszi hangulatot tükröző Elie Saab couture estélyit, a Vanity Fair afterpartira, pedig egy drámaibb, fekete peplumos, sellőfazonú ruhát viselt.

oscarHailee Steinfeld
Galéria megtekintése
(2)

Eva Longoria

A Született feleségek ikonikus karakterét alakító színésznő egyedi ejtett vállú Tamara Ralph ruhájával bizonyította be, hogy a kis fekete ruha egyszerre lehet kortalan és formabontó.

Forrás Gettty Images

Laverne Cox

A Narancs az új fekete és az Ígéretes fiatal nő színésznője a Mugler 1996-os őszi-téli kollekciójának egyik dekoratív estélyiét viselte, de uszály helyett földig érő vállkendőt húzott maga mögött.

Forrás GETTY IMAGES

Ryan Gosling

Mielőtt színpadra lépett volna forró, pink, kristályokkal díszített öltönyében, a vörös szőnyegre egy fekete, de hasonlón fényűző Gucci szettben lépett.

Forrás Gettty Images

Ke Huy Quan

Minden, mindenhol, mindenkor sztárja egy vörös, dupla soros Giorgio Armani öltönyt viselt, csokornyakkendővel.

Forrás Gettty Images

Julianne Hough

A táncos-színésznő, aki első főszerepét a 2010-es Burlesque című filmben kapta, az idei Oscarra egy ruhának álcázott nadrágkosztümöt viselt az Alexandre Vauthier couture kollekciójából.

Forrás Gettty Images

Simu Liu és Allison Hsu

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának szuperhőse, valamint a Barbie-film (egyik) Kenje egy kaftánszabású Fendi öltönyt viselt, Jacob & Co. órával és De Beers ékszerekkel. Barátnője pedig egy fehér, csavart uszályú, enyhén szatén hatású estélyit vett fel.

Forrás Gettty Images

Maitreyi Ramakrishnan

A Srí Lanka-i származású kanadai színésznő, akit legtöbben az Én még sosem... című netflixes sorozatból ismerhetünk, egy corset felsős Zuhair Murad estélyit viselt.

Lezajlott a 2024-es Oscar-díjátadó.
Forrás GETTY IMAGES

Omar Rudberg

A venezuelai és svéd énekes-színész, akit legtöbben a Netflix Young Royals című sorozatából ismerhetnek, a kifutókról ismerős topless trendnek eleget téve, ing nélkül viselte öltönyét. 

Forrás Gettty Images

Teo Yoo

Az Előző életek színésze első blikkre egyszerűnek tűnő öltönyét a kis teknősös bross teszi különlegessé, amely egy éve elpusztult, Momo nevű teknősének állít emléket. Ez a kedves gesztus tökéletesen megragadja a ruhák szentimentális, szimbolikus erejét.

oscaroscar
Galéria megtekintése
(2)

Celine Song

Az Előző életek rendezője irodai glamszettjét egy elefántos kitűzővel spékelte meg.

Forrás Gettty Images

Takasi,Takahasi, Jamazaki, Maszaki Sibuja Kijoko és Nodzsima Tacudzsi 

A Godzilla Minus One rendezője, producerei és a legjobb vizuális effektusok kategóriában jelölt és díjazott rendezőnő a legkreatívabb kiegészítőkkel büszkélkedhetnek. A fekete és arany szörnyecskéket Godzilla-karommal díszített cipővel társították. 

Forrás Gettty Images

Jakuso Kidzsi és Wim Wenders

Forrás Gettty Images

A legjobb nemzetközi film kategóriában jelölt Tökéletes napok főszereplője tökéletesen szabott fekete zubbonyt viselt. A rendező a réteges öltözködés jegyében elegáns jukatát (vékonyabb anyagú, nyári kimonót) idéző öltönye alá az idei tavasz egyik slágerdarabját, a sokzsebes mellényt öltötte fel. 

A Vanity Fair after partiján felvonultatott kreációk legszebbjeiben pedig az alábbi galériában tudsz gyönyörködni.

Sydney SweeneyNcuti GatwaJoe KeeryKendall Jenner
Galéria megtekintése
(16)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!