2024.2.22 16:51
Olvasási idő 0:58
Krajnyák Petra

Nemi erőszak miatt négy és fél év börtönre ítélték a Barca egykori brazil válogatott labdarúgóját

SPORT FOCI SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

A 40 éves sztárjátékost tavaly január 20-án vették őrizetbe, miután 2022 szilveszterén egy barcelonai szórakozóhelyen szexuálisan zaklatott egy nőt.

A spanyol bíróság szexuális erőszakért négy és fél év börtönbüntetésre ítélte Daniy Alves egykori brazil válogatott labdarúgót, írja BBC.

A 40 éves sztárjátékost tavaly január 20-án vették őrizetbe, miután 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen szexuálisan zaklatott egy nőt.

BARCELONA KATALÓNIA, SPANYOLORSZÁG - FEBRUÁR 05.: Dani Alves volt labdarúgó a barcelonai bíróságon tartott tárgyaláson 2024. február 5-én a spanyolországi Barcelonában, Katalóniában. Alvest azzal vádolják, hogy 2022. december 30-ról 31-re virradó éjszaka szexuálisan zaklatott egy lányt a katalán főváros Sutton nevű éjszakai klubjának egyik mosdójában. A 23 éves lány által feljelentett Alves az Audiencia de Barcelona vádlottak padján ül, és kilenc év börtönbüntetést kér tőle az ügyészség, amelyet az áldozat védelme 12 évre emel. A brazil egy év és 15 nap előzetes letartóztatás után érkezik Briansba, miután akár ötször is megváltoztatta az eseményekről szóló verzióját. (Fotó: EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images)
Dani Alves volt labdarúgó a barcelonai bíróságon tartott tárgyaláson 2024. február 5-én Barcelonában. Forrás EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images

A 126-szoros brazil válogatott jobbhátvéd a vád szerint benyúlt az áldozat fehérneműje alá, mire a nő a barátaihoz szaladt segítségért. Ők számoltak be az történtekről a klub vezetőinek, akik ezután értesítették a rendőrséget. Mire a hatóságok a helyszínre értek, Alves már távozott, barátai pedig tagadták a sztárfocistát ért vádakat.

A spanyol bíróság a négy és fél éves börtönbüntetés mellett 150 ezer euró (58 millió forint) kártérítést szabott ki Alvesra. A focista ügyvédei azzal érveltek az enyhébb büntetés mellett, hogy a vádlott az incidenskor ittas volt. Alves felesége, a 31 éves Joana Sanz szerint a férfi nagyon részeg volt, amikor azon az éjszakáján hazaért barcelonai otthonukba. Elmondása szerint több bútornak is nekiütközött, mielőtt ágyba zuhant volna.

A bíróság az elfogyasztott alkohol mennyiséget azonban nem fogadta el enyhítő körülményként. Az ügyészek szerint Alves és barátja pezsgőt vettek a három fiatal nőnek, mielőtt egyiküket a szórakozóhely VIP-részlegébe csalták volna.

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes sportoló ügyvédje védence felmentését kérte, illetve jelezte, fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.