2024.2.19 16:02
Olvasási idő 1:07
Maier Péter

Családon belüli erőszak vádjával letartóztatták az influenszert, aki abból épített TikTok-karriert, hogy mindig ideges

ARCOK CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA TIKTOK

A közösségi médiában Angry Reactions néven ismert Oneya Johnson egy hete került őrizetbe, azóta óvadék ellenében kiengedték, de hamarosan meg kell jelennie a bíróságon.

Családon belüli erőszak vádjával őrizetbe vették a 25 éves Oneya Johnsont, akit elsősorban az Angry Reactions nevű TikTok-csatornájáról ismer a nyilvánosság. Johnsont a kaliforniai Burbankben tartóztatták le, a helyi rendőrség közlése szerint február 12-én 23 óra körül.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Oneya D’Amelio (@angryreactions) által megosztott bejegyzés

A helyi rendőrségi források szerint Johnson és egy nő vitába keveredett egymással, ami egy ponton tettlegességig fajult. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt kettejük között, a források szerint a meg nem nevezett nő egy hotelből telefonált, hogy bejelentse a veszekedést. A TMZ információi szerint az áldozatnak nem volt szüksége orvosi ellátásra.

A családon belüli erőszak miatt bevitt Johsont, miután letette az 50 ezer dolláros óvadékot, a hatóságok szabadon engedték, március 5-én azonban meg kell jelennie a bíróságon. Ha bűnösnek találják, Kalifornia állam törvényei szerint két évtől öt évig terjedő állami börtönbüntetésre vagy egy év megyei börtönbüntetésre és 10 ezer dollárig terjedő pénzbírságra számíthat.

A chicagói influenszert – aki a Covid alatti lezárások idején vált ismertté – a TikTokon közel 28 millióan követik, az Instagramon pedig kétmillió követője van. „Alapvetően megnéztem, hogyan lát engem a világ, és milyen vagyok valójában, és csak összeillesztettem“ – mondta a BuzzFeednek tavaly. „Ha elmegyek melletted az utcán, és egy szót sem szólok, úgy nézek ki, mint a világ legdühösebb embere. De amikor valójában megismersz, egy nagyon pozitív ember vagyok. Most, hogy ennyi rossz dolog történik a világban, azt hiszem, ez mindannyiunkat megtanít arra, hogy a pozitivitást sokkal jobban értékeljük“. 

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.