2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2022.12.8 17:41
Olvasási idő  0:52

Nem, semmi esély arra, hogy Iggy Pop újra levesse magát a színpadról

Eljárt felette az idő, túl öregnek és rozogának érzi magát hozzá.

Kovács M. Dávid
2022.12.8 17:41 Olvasási idő  0:52
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Iggy Pop „túl rozogának“ érzi magát, ezért soha többé nem fogja már a színpadról a közönség közé vetni magát – erről a 75 éves rockikon (polgári nevén: James Newell Osterberg Jr.) az NME mélyinterjújában beszélt.

 

A Stooges élén és szólóban is egyaránt rendkívüli hatású zenész szerint az a gyakorlat/show-elem, amivel életerős fiatal férfiként tüzelte fel a közönséget a koncertjein, ebben a korban már nem annyira életképes.

 

Iggy Pop egy 2017-es moszkvai koncerten Forrás: Gennady Avramenko / Epsilon / Getty Images

 

„Néhányszor elhagytam ugyan a proszcéniumot (a színpad előtere – a szerk.), ha a közönség nem volt formában, hogy kicsit felkorbácsoljam őket, de többnyire nem volt erre szükség. (...) Nagyjából túléltem ezeket, de nem fogok újra stage dive-olni, már túl rozoga vagyok hozzá“ – mondta az NME-nek.

 

Iggy Pop 2010-ben jelentette be, hogy többé nem veti le magát a színpadról, miután egy New York-i koncerten megsérült: a zenész az I Wanna Be Your Dog közben ugrott be a tömegbe, de senki sem kapta el, ezért az akkor 62 éves énekes csúnyán összetörte magát, súlyos zúzódásokat szenvedett.

 

 

Iggy Pop 2023 januárjában egyébként új lemezzel jelentkezik, az Every Loser című anyagon mások mellett Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) és Duff McKagan (Guns N’Roses) is közreműködik. Az albummal színpadra áll többek között a romániai Electric Castle fesztiválon is: a Kolozs megyei Bonchidán a másik headliner a Chemical Brothers lesz, de fellép még például George Ezra, a Sigur Rós és Yung Lean is.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: nme.com Thumbnail:  Gennady Avramenko / Epsilon / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra