2024.2.2 14:05
Olvasási idő 0:47
Szöllősi Anna

„Élj többet, görgess kevesebbet!“ – Blackberryre hajazó készüléket dobnának piacra, ami segíthet a digitális detoxban

DESIGN DESIGN TECHNOLÓGIA TELEFON

A készülék egy okos- és butatelefon közötti átmenet: célja, hogy ellássa az alapvető funkciókat, viszont ne vonja el a figyelmünket semmiről, arra ösztönözve a felhasználót, hogy kevesebbet nyomkodja a telefonját.

Az elmúlt években egyre több cég kezdett el foglalkozni a digitális detoxszal, vagyis azzal az állapottal, amikor tudatosan csökkentjük a képernyőidőt, vagy rakjuk le teljesen az okoseszközöket.

A trend olyan minimalista készülékeket termelt ki magából, mint a Light Phone, Punkt MP02, The Boring Phone vagy a Mudita Pure. Ezt a hájpot lovagolná meg a Minimal Company által megálmodott Minimal, ami egy kompakt (valószínűleg androidos) telefon lesz fizikai QWERTY billentyűzettel és egy négyzet alakú, fehér e-ink kijelzővel, amin a rendszer szöveges formában jelenik meg, és képes futtatni harmadik féltől származó alkalmazásokat is. 

Érkezhet az okos-buta telefon, a Minimal.
Forrás Minimal

Az akkumulátor körülbelül 80 százalékra tud feltöltődni alig félóra alatt, a négynapos üzemidő eléréséhez pedig csupán egy óra szükséges – írja a techradar.com. A hírek szerint a készüléken elérhető lesz a GPS-navigáció, a Wi-Fi és a Bluetooth, emellett használható lesz szöveges üzenetek vagy e-mailek váltására. Lesznek rajta widgetek is, amik az időjárást és a teendők listáját mutatják, viszont az alkalmazásikonokat mellőzné, helyette egyszerű parancsikonokat használna az alapvető funkciókhoz.

Kiemelt tartalom
A csendes luxus nemcsak a divatban, hanem az építészetben is nagyot megy A csendes luxus nemcsak a divatban, hanem az építészetben is nagyot megy 2024.4.16 18:53

A termék egy február elején startoló közösségi finanszírozású kampány része, aminek a szlogenje: „live more, scroll less“ („élj többet, görgess kevesebbet“). Mivel a dolog még gyerekcipőben jár, nem tudni, mikor vehetjük kézbe a modern, letisztult, Blackberryre hajazó okos-buta készülékeket.