2024.2.1 15:35
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

Sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton még a héten szakíthat a Mercedesszel

SPORT AUTÓK AUTÓSPORT FERRARI FORMA-1 LEWIS HAMILRON

Az angol és spanyol nyelvű sajtóban is felröppentek hírek a hétszeres világbajnok F1-pilóta csapatváltásáról.

Az autósport világában felröppent hírek szerint a hétszeres Forma–1-es bajnok, Lewis Hamilton búcsút int a Mercedesnek, és a 2025-ös szezonban már a Ferrari csapatában fog versenyezni, írja a CNN.

Hivatalos bejelentésre még nem került sor, de Phil Duncan, a Press Association hírügynökség Forma-1-es tudósítója arról számolt be a CNN-nek, hogy a szerződés megkötéséről közvetlen forrásból értesült. Duncan információi szerint hamarosan bejelenthetik az átigazolásról szóló megállapodást.

Közben a BBC is arról ír, hogy több forrásától is úgy értesült, hogy Hamilton a Mercedestől a Ferrarihoz igazol, és 2025-től már a monacói Charles Leclerc mellett folytatja a versenyzést.

Mit gondoltok Lewis Hamilton stílusáról? Írjátok meg a közösségi médiában! Forrás Lewis Hamilton / Instagram

Hamilton hét F1-es világbajnoki címmel büszkélkedhet, rajta kívül csak Michael Schumachernek sikerült hétszer is elnyerni a címet. A brit autóversenyző 2007-ben a McLarennél kezdte pályafutását, majd 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez. A lovagi címmel is kitüntetett versenyző augusztusban hosszabbította meg a 2025-ös szezon végéig szerződését a Mercedesszel, emiatt is sokan megkérdőjelezik a pletykák valóságtartalmát.

Cikkünk írásakor sem Hamilton, sem a Mercedes, sem a Ferrari nem reagált a hírekkel kapcsolatos megkeresésekre.