2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Szécsi Krisztián
Kaposi Máté
2022.12.2 14:30
Olvasási idő  3:05

Playback Péntek: A$AP Rocky, Metro Boomin és Anna and The Barbies a heti megjelenések között

New Music Friday Refresher-módra! A Playback Péntekben mutatjuk be a hét legizgalmasabb vagy legfontosabb könnyűzenei megjelenéseit. Ezúttal öt friss albumot és négy új dalt hozunk nektek, előbbieket Szécsi Krisztián, utóbbiakat Kaposi Máté válogatta.

Szécsi Krisztián Kaposi Máté
2022.12.2 14:30 Olvasási idő  3:05
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Playback Péntek: A$AP Rocky, Metro Boomin és Anna and The Barbies a heti megjelenések között
Forrás: Anna & the Barbies /Facebook;

Albumok, kislemezek

Metro Boomin: Heroes & Villains

Valószínűleg Leland Tyler Wayne, művésznevén Metro Boomin, az egyik legjobb dolog, ami az utóbbi években a rappel történhetett. Nem is csoda hát, hogy a producer különleges, semmi mással nem összetéveszthető zenei hangzásának köszönhetően szinte azonnal beírta nevét az ipar nagyágyúi közé.

4 évvel ezelőtti debütáló lemeze, a Not All Heroes Wear Capes után a második album, a Heroes & Villains is a modern világ urbánus héroszának pályáját járja körbe olyan közreműködőkkel, mint John Legend, Future, The Weeknd, Travis Scott vagy A$AP Rocky. A november 30-án kidobott kisfilm is a DC- vagy Marvel-világot idéző képregényhangulatról árulkodott, így ezúttal is sejthető volt, hogy a darkabb, erőteljesebb beatek felé veszi Metro Boomin az irányt.

 

Anna and The Barbies: Adj Király Katonát

A magyar zeneipar nagyasszonya, Pásztor Anna, bandájával ezúttal az ugaron nevelkedett Jeanne d'Arc-ként tér vissza 8. stúdióalbumjukon, mely a népszerű gyerekjáték után az Adj Király Katonát címet viseli. A már jól ismert és sokak által annyira szeretett annás hangzás, popos-rockos melódiák keverve nyelvi játékokban gazdag, lírikus dalszövegekkel ezúttal is garantált.

A nagyszerű új nótákon kívül a lemezen helyet kapott Ez is ti vagytok, ez is én vagyokLábon kihordott szerelmek, de még az első Covid-hullám alatt íródott ballada is, a Ha Egyszer Ennek Vége, amelyben a zenekar emléket állít a világjárvány előtti életnek és reménnyel tekint egy szeretetteljes jövő felé.

December 16-án, az Akvárium Klubban Grabovski vendégeskedésével tartatik az album-bemutató koncertet, szóval ha még az ünnepek előtt buliznál egy jót, a Belvárosban a helyed!

 

 

ITZY: Chesire

Mint mindannyian tudjuk, a BTS-fiúknak sajnos be kell hamarost vonulniuk a dél-koreai hadseregbe letölteni hadi szolgálatukat, ám nyugalom, a k-pop természetesen addig sem állhat meg, amíg a fiúk gyakorlatoznak.

Egyértelműen más koreai bandákhoz viszonyítva úgy tűnhet, hogy zenei téren az ITZY nem is ért el komolyabb sikereket, pedig a lánybanda legtöbb videóklipje bőven 200 millió megtekintés fölötti, szinte minden évben jelölik őket EMA-n vagy VMA-n, számaik pedig folyamatosan ott vannak a zenei listák csúcsán, szóval mindenképpen csacsiság lenne minimalizálni a lányok zenei impaktját.

A 4 számból álló EP-jük a szokásos K-popra jellemző színes-szagos, rádióbarát hangulatot hozza, ezt kísérendő pedig rögtön egy új klippel is jelentkeztek Chesire című dalukhoz, aminek fő tematikája kokettáló lányok és fiúk.

 

 

kristoaf: műhely

A Covid-időszakból kiemelkedő kristoaf debütáló lemeze, az elektornikus-indie stáblista után egy évvel ismét új anyaggal jelentkezik.

Elszakadva egy kicsit a laid-back és chill hangzástól, kristoaf a műhely korongon már sötétebb és egyben viharosabb vizekre evez, ahol erőteljesebbé válnak az elektronik és pop elemek, bár igazából minden stílusjegyre találunk precedenst az albumon. A produktum genezise igazán érdekes körülmények között történt, hiszen a műhely, címéhez híven, valóban egy kvázi atelier-munkának, pontosabban egy badacsonyi elvonulásnak az eredménye, ahol a zenész összehívva kortárs producertársainak legjavát, együtt alkották meg az albumot.

December 17-én, az Akvárium KisHalljában élőben is hallható lesz az album ajsa luna közreműködésével.

 

100 gecs: Snake Eyes

A Dylan Brady és Laura Les-ből álló 100 gecs amerikai hyperpop duó a rajongók örömére egy meglepetésprojekttel jelentkezett a mai napon.

A 3 számból álló dance-elektronik Snake Eyes EP hozza a tipik 100 gecs kaotikus, mégis valahol egy bizonyos szisztéma alapján felépített zenei atmoszférát, és, a páros bejelentése szerint, előfutára egy nagyobb lélegzetvételű albumnak, ami valamikor a következő év folyamán esedékes megjelenni.

 

 

Dalok, klipek

Lewis Capaldi: Pointless

Nagyszabású kampánnyal készül legújabb albumára Lewis Capaldi. A Broken By Desire To Be Heavenly Sent címen érkező válogatásból már két single is napvilágot látott, a második megjelenés a Pointless. Lewis korábban úgy nyilatkozott a készülő albumról, mint az eddigi legnyugodtabb műve. Állítása szerint nagyon sokat segített neki, hogy hasonló stábbal dolgozhat együtt, mint korábbi legsikeresebb dalainál. 

 


Zóra: Nem Értem

Zóra, a Los Angeles és Magyarország között ingázó dalszerző, 2020-ban hívta fel magára a figyelmet, ekkor még feldolgozásokkal. Azóta adott már teltházas koncertet az A38-on és Fonogram-díjat is nyert, Nem tudhatom című zenéje pedig újabb mérföldkő. A dalhoz egy tökéletesen passzoló klip is érkezett pénteken reggel. 

 


A$AP Rocky: Shittin’ Me

Rocky legújabb single-je abszolút nem változtatja meg a rap zene történetét, viszont így is helyet érdemel a listánkon. Elképesztően energikus alappal debütált új zenéje, amihez kimondottan passzol a rapper egyedi stílusa. A Shittin’ Me nem ad egy meglepő, új élményt, viszont egy hallgatható, tempós, minőségi anyagot kaptunk. 

 


Nas, 21Savage: One Mic, One Gun

Két Grammy nyertes MC találkozásából masszív trackre számít mindenki. A 30 éves Savage és az abszolút legendának számító Nas közöse a generációk közötti különbséget is áthidalja. A single érkezését meglepő módon csak pár órával a hivatalos megjelenés előtt közölték az előadók. Nas úgy kommentálta a One Mic, One Gun megjelenését, miszerint a rap szcéna kizárólag akkor tud fejlődni, ha szeretet és összetartás jellemzi az előadókat – utalt ezzel egy korábbi beefre alkotótársával.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Fotó: Anna and The Barbies
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra