2023.12.6 16:27
Olvasási idő 0:41
Szécsi Krisztián

Nagy Ferót a rockzenéről kérdezték, de inkább arról beszélt, hogy zavarja, ha valaki nyíltan meleg

KÖZÉLET HOMOFÓBIA LMBTQ NAGY FERÓ ROCK

A Magyar Nemzet a Beatrice jubileumi koncertjéről kérdezte a magyar zenészt, aki végül Orbán Viktorra és az LMBTQ-emberekre terelte a szót.

A Beatrice decemberi jubileumi koncertje apropóján készített interjút Nagy Feróval a Magyar Nemzet. Az énekes ebben biztosította a rajongóit, hogy bár a banda fellépései soha nem a látványviláguk miatt maradtak emlékezetesek, a december 9-én esedékes MVM Dome-koncert a vizualitásában is különleges lesz.

Aztán egy ponton a riporter arra is rákérdezett, hogy Nagy Feró szerint ma mi ellen lázad a rockzene, mire a zenész váratlanul Orbán Viktort kezdte dicsérni, majd elmondta, hogy zavarja, ha valaki nyíltan felvállalja, hogy meleg.

Mondjon nekem valaki egy olyan formátumú politikust ma a világból, mint Orbán Viktor miniszterelnök! Én úgy gondolom, hogy David Pressman, Amerika budapesti nagykövete nyíltan provokál minket. Engem zavar, amikor bejelenti, hogy meleg, a párja egy férfi. Nem vagyok homofób, de mi közöm a magánéletéhez? Persze ha én ezt ki merem mondani, akkor engem homofóbnak kiáltanak ki az úgynevezett független demokraták

– mondta Nagy Feró.

A Beatrice frontembere szerint nem a Nyugatot kellene követnünk demokráciában. Az énekes azt is gondolja, hogy a magyar könnyűzenei élet 70 százaléka jobboldali és nemzeti érzelmű, csak kevesen vannak, akik ezt fel merik vállalni.