2023.10.30 8:39
Olvasási idő 1:09
Maier Péter

Egyik legjobb idei meccsét játszotta a Liverpool – tippelj, ki lett a meccs embere?

SPORT FOCI SZOBOSZLAI DOMINIK

A magyar középpályás két gólpasszt osztott ki a Nottingham Forest ellen, ahol csapata a szezon egyik legdominánsabb teljesítményét nyújtotta eddig.

Már megszokhattuk, hogy Szoboszlai Dominik hétről hétre klasszis teljesítményt nyújt a Premier League egyik élcsapatában, vasárnap délután azonban még rárakott egy lapáttal, és vezető szerepet vállalt abban, hogy a Liverpool 3–0-ára legyőzte a Nottingham Forest csapatát.

Szoboszlai kiosztotta első gólpasszait az angol bajnokság idei szezonjában, azonnal kettőt, egyet Darwin Núñez, egyet pedig Mo Szaláh részére. Mindemellett ő szerezte a legtöbb labdát saját csapatából, összesen 13-at, illetve 4 kulcspassza, 8-ból 4 megnyert párharca, 4-ből 3 sikeres cselvezetése mellett 92 százalékos pontossággal passzolt a meccsen – derül ki a Bocsák Bence sportújságíró által Twtitteren közzétett adatokból.

Ezek után nem csoda, hogy Szoboszlait mind a szakmai fórumokon, mind a szurkolók szavazatai alapján megválasztották a meccs emberének, ráadásul egy olyan mérkőzésen, ahol csapata a legdominánsabb oldalát mutatta. Ahogy azt a számok is igazolják, a Pool nagyon kevés helyzetet engedett az ellenfelének, és szinte végig a Nottingham térfelén tartotta a labdát. Ez a magyar középpályásnak is kedvezett, ugyanis kevesebb rohangálás és védekezési feladat hárult rá, így sokkal látványosabban megmutathatta, mennyire veszélyes az előrefelé való játékban.

Szoboszlai Dominik vasárnap a Nottingham Forest ellen Forrás MB Media/Getty Images

Az idei egyik legjobb bajnoki meccsével a Liverpool immár 23 pontos, és a negyedik helyen áll, mindössze három ponttal az első helyezett Tottenham mögött. Szoboszlai Dominik egy gólnál és két gólpassznál tart, illetve a kapus Alisson Beckeren kívül ő az egyetlen olyan Liverpool-játékos, aki mind a tíz bajnokijukat végigjátszotta. Úgy szakmai, mint szurkolói berkekben egyaránt az idei nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb találatának tekintik a magyar játékost a topfutballban.