2023.10.13 13:08
Olvasási idő 0:42
Krajnyák Petra

Egy közeli barát szerint egyre rosszabb Bruce Willis állapota

ARCOK BETEGSÉG BRUCE WILLIS DEMENCIA

A 68 éves Bruce tavaly vonult vissza, miután afáziával diagnosztizálták.

Bruce Willis tavaly vonult vissza, miután kommunikációs képességei jelentős romlásnak indultak afáziája miatt. Hivatalosan 2023 elején diagnosztizálták a frontotemporális demenciát, azóta családja folyamatosan friss információkat osztott meg a filmsztár romló állapotáról a közösségi médiában.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Felesége korábban úgy nyilatkozott, hogy nehéz megmondani, férje tisztában van-e állapotával. Most a színész jó barátja és egykori munkatársa, akivel a Moonlighting című sorozaton dolgoztak együtt, Glenn Gordon Caron számolt be a színész korlátozott kommunikációs képességéről. Szinte minden hónapban megpróbálta meglátogatni a 68 éves színészt, mióta 2022 márciusában először diagnosztizáltak nála afáziát.

Nem teljesen beszédképes; régebben lelkes olvasó volt – nem akarta, hogy ezt bárki is megtudja –, most pedig nem olvas. Mindezek a nyelvi készségek már nem állnak rendelkezésére, és mégis továbbra is Bruce maradt.

– mondta a Page Six-nek.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Mielőtt azonban Willis állapota súlyosbodott volna, a rendező még tudtára adta, hogy az 1985-1989 között futó Moonlighting-ot a Hulu streameli majd. A vígjáték-dráma sorozatot, melynek sztárja Willis volt, 2007-ben a Time magazin Minden idők 100 legjobb tévéműsora közé sorolta. A két főhős, David és Maddie kapcsolata pedig felkerült a TV Guide Minden idők legjobb tévés párosainak listájára.