2023.9.29 19:28
Olvasási idő 0:48
Masszi-Rigó Csilla

BREAKING: Elkaphatták Tupac feltételezett gyilkosát

ZENE GYILKOSSÁG HALÁL TUPAC

Az egykori rapper gyilkosát csaknem 27 éve keresik.

A Las Vegas-i rendőrség péntek reggel tartóztatott le egy férfit Tupac Shakur halálának ügyében. Az akkor mindössze 25 éves rapper 1996-ban vesztette életét egy autós lövöldözést követően, csaknem 27 éve pedig ez az első eset, hogy az elkövető kilétének ügyében tartóztatnak le valakit. 

Forrás GettyImages / Bob Berg

Az ABC News híre szerint egyelőre annyit lehet tudni, hogy a rendőrség azt a Duane "Keffe D" Davist tartóztatta le, aki már régóta ismert volt a hivatalos szervek előtt, hiszen a férfi több korábbi interjúban és a 2019-ben megjelent, Compton Street Legend című memoárjában maga vallotta be, hogy ő ült abban a Cadillacben, ahonnan tüzet nyitottak arra a BMW-re, amelyben a rapper utazott.

Davis védői szerint egyelőre nem tisztázott, milyen vádpontok alapján tartóztatták le a férfit, amióta viszont bevitték őt a rendőrségre, még nem kaptak felhatalmazást arra, hogy beszéljenek vele. 

A letartóztatásra több mint két hónappal azután került sor, hogy a Las Vegas-i rendőrség július 17-én razziát tartott Davis feleségének otthonában a Vegasszal szomszédos Hendersonban. A dokumentumok szerint a rendőrség „Tupac Shakur meggyilkolásával kapcsolatos tárgyi bizonyítékokat” keresett. A rendőrség beszámolója szerint akkor több számítógépet, egy mobiltelefont, egy merevlemezt, egy Vibe magazint, amelyben Shakur szerepelt, több 40-es kaliberű töltényt, két fényképeket tartalmazó tárolót, valamint Davis memoárjának egy példányát foglalták le.