2023.9.14 10:14
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

Idén is lesz MOME Fashion Show, ahol újra a legújabb magyar divattervező-generáció mutatkozhat be

DIVAT DIVATBEMUTATÓ MAGYAR DIVAT MOME

Október elején, a nemzetközi divathetek ritmusához igazodva újra a legtehetségesebb fiatal divat- és textiltervezők kerülnek reflektorfénybe a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem "MOME Fashion Show" nevű divatbemutatóján.

Tizenegy alap- és négy mesterképzős hallgató kollekcióját láthatja a közönség október 5-én és 6-án a MOME Fashion Show rendezvényen, amelynek kísérő kiállításán öt alap- és tizenegy mesterképzős hallgató, valamint két ékszertervező mesterszakos hallgató anyagai is szerepelnek majd.

MOME Fashion Show Forrás MOME.hu

A Kele Ildikó és Tomcsányi Dóra divattervezők, egyetemi oktatók által szervezett divatbemutató célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az egyetem divat- és textiltervező hallgatói számára, és hogy a szélesebb közönség is megismerhesse, milyen témák foglalkoztatják a jövő tervezőgenerációját.

A fiatal generációra is nagy hatást gyakoroltak a világ eseményei, mint az energia- és klímaválság, előtérbe került a fenntarthatóság, több munkában is megjelennek innovatív új anyagok, ugyanakkor jelentős szerepet kap a sokszínűség és az inklúzió is

– hirdetik a MOME oldalán közzétett közleményben.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen többek között olyan neves divatszakemberek, textil- és divattervezők szereztek diplomát, mint Ferenczy Noémi, Léber Barbara, Tóth Bori, Németh Anikó Manier, Konsánszky Dóra, Vágó Réka, Anda Emília, Tóth András, Godena-Juhász Attila és Füzes Eszter, Dévényi Dalma vagy Kiss Tibor.

A MOME Alumni közösségéből idén Sármán Nóra divattervező munkái is láthatók lesznek az eseményen.

Az egyetem hallgatói a diploma után olyan világmárkánál helyezkedtek már el, mint a Louis Vuitton, a Gucci, a Chloé, a Balenciaga, a Vetements, az Acne Studios, a Proenza Schooler, a Marc Cain, az Adidas, a Nike, a Burton vagy a North Face, vagy olyan hazai divatmárkáknál is sikeresen dolgoznak, mint a Nanushka, az Aeron, a Nubu, a Tomcsányi vagy a The Four.

A tavalyi MOME Fashion Show aftermovie-ját itt tudjátok megnézni:


Az idei MOME Fashion Show-t 2023. október 5-én és 6-án rendezik a MOME Campuson (1121 Zugligeti út 9.). A jegyértékesítés már elindult, részletek a MOME oldalán.