2023.7.4 9:50
Olvasási idő 0:57
Masszi-Rigó Csilla

Egy kisvárosi panel áráért kelt el a „Louis Vuitton” mikroszkopikus táskája

DIVAT LOUIS VUITTON MSCHF

Szabad szemmel nem látható luxus talált új gazdára: valaki 63 ezer dollárért vásárolt sószem méretű Louis Vuitton táskát.

Szabad szemmel aligha, azonban mikroszkóppal is csak mérsékelten élvezheti új táskája funkcióit az a titokzatos ember, aki múlt hét szerdán 63 ezer dollárért vásárolt meg egy sószem méretű (sőt, hivatalosan annál is kisebb) Louis Vuitton táskát. 

Na, ezt nevezzük mi kistáskának! Forrás Instagram/ MSCHF

A neonzöldben pompázó egyedi darab valójában nem a francia haute couture márka, hanem a piros és újfent fekete csizmáiról híres MSCHF alkotása, aki úgy számolt, hogy a  657 x 222 x 700 mikron méretű kézitáska remekül átfér akár egy tű szemén is. A tárgyat kétfotonos polimerizációval készítették, amely egy olyan gyártási technológia, amelyet mikroméretű műanyag alkatrészek 3D-nyomtatására használnak. A kistáska mellé egy mikroszkóp is járt, hogy új tulajdonosa a nap bármelyik részében képes legyen megcsodálni az egyedi darabot. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

MSCHF (@mschf) által megosztott bejegyzés

Az árverést a Joopiter online aukciósház szervezte, amelyet Pharrell Williams amerikai zenész, lemezproducer és dizájner alapított. Bár Pharrell jelenleg a Louis Vuitton férfi ruházati kreatív igazgatója, Kevin Wiesner, az MSCHF vezető kreatív igazgatója korábban azt mondta a New York Timesnak, hogy a kollektíva nem kérte sem tőle, sem a francia márkától az engedélyt a logó vagy a design használatára.

Szín oké, szabás oké, méret...nem oké! Forrás MSCHF

„Pharrell szereti a nagy kalapokat, ezért készítettünk neki egy hihetetlenül kicsi táskát” – nyilatkozta Wiesner a lapnak. A MSCHF bár az utóbbi években meghatározó luxus streetstyle márka lett a divat szerelmeseinek körében, nem ritkán éppen a legnagyobb hírnévvel rendelkező márkáknak és a kapitalizmusnak mutatnak görbe tükröt úgy, hogy közben ők maguk is egyre nagyobb profitra tesznek szert.