2023.5.18 9:19
Olvasási idő 0:35
Kovács M. Dávid

Emlékhelyet avattak a hatodik kerületben a tavaly elhunyt Kabai Lóránt tiszteletére

KULTÚRA BUDAPEST IRODALOM

Mostantól emlékfa és emléktábla őrzi a költő emlékét a budapesti Hunyadi téren. Az avatáson Kemény István is beszédet mondott.

Szerda este emlékfát és emléktáblát avattak a hatodik kerületi Hunyadi téren Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész emlékére, közölték hozzátartozói a közösségi médiában.

Kabai Lóránt Forrás Brózik Dorka / Facebook

Az eseményen Kemény István költő, valamint Temesvári Szilvia, Terézváros alpolgármestere is beszédet mondott. Az átadott emléktáblán a 45 éves korában elhunyt költő Iskolakör című verse olvasható.

Mint ismert, a rendőrség október 23-án tett közzé felhívást a Police.hu oldalon, hogy Kabai Lóránt hatodik kerületi otthonából ismeretlen helyre távozott, és eltűnt. Családja pár nappal később közleményben tudatta, hogy a költő „tragikus körülmények között elhunyt“.

Kabai Lóránt 1977. március 23-án született Miskolcon. 1993 óta rendszeresen publikált, verseit, prózáit és fordításait közölte többek között az Időjelek, a Kortárs, az Alföld, az Élet és Irodalom, a Kalligram, A Hét, a Jelenkor, a Holmi, a Beszélő és a Nagyvilág, de írt a Magyar Narancsba, az Élet és Irodalomba és a Népszabadságba is.

Legutóbbi verseskötete Moaré címmel 2021-ben jelent meg.