2023.5.18 12:37
Olvasási idő 1:04
Maier Péter

PREMIER: BRSK új dala a tánctérre invitálja a vájt fülűeket

PREMIER: BRSK új dala a tánctérre invitálja a vájt fülűeket
Forrás Vida Anita / BRSK
ZENE MAGYAR ZENE PREMIER

Nálunk debütál a feltörekvő hazai producer, BRSK friss dala és klipje, amely egy Magyarországon kevésbé ismert, de a zenegeekek által körbeimádott műfaj hagyományait követi, és egy neves amerikai kiadó gondozásában jelenik meg.

A UK Garage műfaj sosem volt a magyar közönség kedvence. Egy-két komolyabb sláger még átment a szitán, az altergyerekek istenítik Burialt és Four Tetet, de azért az jól látszik, hogy a 2step/„élőszerű“ ritmusképletek, amiket a műfaj alkalmaz, sosem tudott úgy megragadni a hazai közönség fülében, mint a „klasszikusabb“ house vagy techno zenére jellemző four-on-the-floor ütemek. 

Éppen ezért is vakmerő vállalás egy magyar elektronikus zenei producertől, ha a garage zene shuffle-ös ütemjeinek mezejére lép. BRSK, akinek a neve az elmúlt években elsősorban hazai válogatás- és remixlemezeken tűnt fel, nem enged a műfaj iránti rajongásából, legújabb dala is ebben a stílusban született. A március végén megjelent Beautiful még inkább nyugodt, hátradőlős szám volt a budapesti producertől, most viszont itt a Reve, amely esetében – a REFRESHER-nek küldött közlemény szerint – „már a tánctér is elérhető közelségbe kerül“.

A dalhoz egy animációs klip is készült, amelyet Körmendi Balázs, motion graphic designer készített, és itt a REFRESHER-nél látható először:

A ‚reve‘ egy francia kifejezés, gyakorlatilag álmot jelent. Ezt a hangulatot adja nekem a dal – sejtelmes, néha sötét, néha pedig kijön a fényre. A klip tematikájában, megoldásaiban is ennek megjelenítése volt a cél.

– mondja BRSK, aki az NKA Hangfoglaló Program keretein belül dolgozik első nagylemezén – az album várhatóan júniusban érkezik majd.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Tamas Borsik (@brsktamas) által megosztott bejegyzés

BRSK munkáira nem csak itthon, sőt, mondhatjuk, hogy leginkább külföldön figyeltek fel, az új dalai már az amerikai Tabula Rasa Record Company gondozásában látnak napvilágot. A kiadó egyre több műértő figyelmét ragadja meg a tengerentúlon, például az elektronikus zene egyik legnagyobb sztárjának számító Four Tet is előszeretettel szelektál a TRRC-kötődésű producerek (Kelbin, RamonPang) munkáiból.