2022.11.8 10:39
Olvasási idő 1:37
Szöllősi Anna

Hódít a borotvált szemöldök: minden, amit tudnod kell, mielőtt belevágnál

Hódít a borotvált szemöldök: minden, amit tudnod kell, mielőtt belevágnál
Forrás Instagram/ Doja Cat
DIVAT DIVAT SZÉPSÉG TREND

Mennyi idő után nő vissza és milyen eszközzel érdemes csinálni? Mutatjuk, mit kell tudnod, mielőtt szemöldökborotválásra adnád a fejed!

Sokan inkább a szemöldökszőkítést vagy festést választják, gondoljunk csak Noah Cyrusra, Nicola Peltz Beckhamre, Dove Cameronra vagy Willos Smithre, de néhányan nem félnek bevállalni egy valamivel merészebb megoldást sem, ami egyre trendibbnek számít: Doja Cat énekesnő például egy élő Insta-videóban vált meg a szemöldökétől.

Mennyire biztonságos? 

Bár a dolog nem végleges, hiszen a szőr egyszer úgyis visszanő, ha teheted, ne hirtelen felindulásból csináld, hanem aludj rá egyet! Ha felkészülten látsz neki, és minden alapszabályt szem előtt tartasz, nagy baj biztosan nem történhet. 

Biztonságos leborotválni a szemöldöködet addig, amíg óvatosan csinálod, és a megfelelő eszközöket és termékeket használod, valamint megfelelően tisztítod őket

– mondja a Popsugar magazinnak Baldesberger Fides szemöldökszakértő.

Mennyi idő alatt nő vissza?

Mivel a gyantázással vagy szemöldökszedéssel ellentétben a borotválásnál nem a gyökerétől távolítod el a szőrt, ezért az sokkal hamarabb vissza is nő: néhány nap elteltével megjelenhet a borosta, és akár hat hétig is eltarthat, míg a szemöldököd visszanyeri eredeti állapotát.

A mítosszal szemben a szőr nem nő vissza sűrűbben borotválkozás után, de mivel ilyenkor csak a bőrfelszín feletti részt távolítjuk el, a szőr durvábbnak és szúrósabbnak hathat, mint eredeti állapotában. 

Milyen eszközt használj?

Ha annyira megjött a kedved a dologhoz, hogy legszívesebben most azonnal nekiesnél, van egy rossz hírünk: a szemöldökborotváláshoz nem lesz elég egy mezei, lábhoz vagy hónaljhoz használt borotva, hanem egy specifikus eszközre van szükség. 

A normál borotvák nagyok, és túl durvák lehetnek az arcbőrhöz. Ehelyett érdemes beszerezni egy még nem használt, kis méretű arcborotvapengét, például egy dermaplaning borotvát

– mondja Baldesberger.

Mivel az arcbőr különösen érzékeny terület, fontos, hogy használjunk borotvahabot vagy zselét, ami csökkenti a szőrtüszők sérülésének esélyét, és megelőzi a vágásokat vagy vérzést. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

𝐀𝐑𝐌𝐈 🌠 (@armiidam) által megosztott bejegyzés

Hogyan csináld? 

1. Fertőtlenítsd a területet!                                                                                         

Mielőtt nekilátnál a mutatványnak, tisztítsd meg a területet szappannal, így megakadályozhatod a baktériumok bejutását a szőrtüszőkbe, és elkerülheted az esetleges fertőzést!        

2. Kezdj hozzá!           

Ha feszesünk tartjuk a bőrt az egyik kezünkkel, az nagyban megkönnyíti a dolgunkat. Finom és rövid mozdulatokkal kezdd el leborotválni a szőrszálakat, a szőr növekedési irányával ellentétesen, az irritáció elkerülése végett pedig ugyanazon a szakaszon csak egyszer menj át. Az esetleges anyajegyeket vagy foltokat kerüld el, és az adott részen inkább szedd ki egy csipesszel a szőrszálakat!

3. Hidratálj!

Ha végeztél a borotválkozással, ne felejts el hidratálni! A szemöldökborotválás következménye lehet, hogy felsérted a területet, ami hegesedéshez, fertőzéshez vagy kipattogzáshoz vezethet. A szakértő azt javasolja, használjunk aloe verát tartalmazó gélt, így megnyugtathatod a bőrt és csökkentheted az irritáció kockázatát.