A cikk It's Time Shop együttműködésben készült.
2023.3.22 17:54
Olvasási idő 0:57

Gyémánt egyenesen az űrből – A Vostok-Europe új, limitált karórája akár a te kezeden is landolhat

DIVAT ÓRÁK

A Vostok Almaz névre keresztelt karórája nemcsak azért különleges, mert csupán 3000 darab létezik belőle, a története is magával ragadó. Ráadásul az óra most a te kezedre is könnyedén rákerülhet!

Pontosság, megbízhatóság, strapabírás és egyediség – ha óraválasztásról van szó, ez a négy feltétel valószínűleg minden vásárló fejében megfogalmazódik. A különleges óráiról és izgalmas történetéről híres Vostok-Europe egy olyan, limitált példányszámban kapható sorozatot mutatott be, amely igen különleges módon idézi meg az űrkutatás történetét.

A Vostok-Europe Almaz sorozatát egy szintén Almaz, vagyis oroszul gyémánt névre keresztelt szovjet katonai űrállomás ihlette, melyből összesen öt darabot állítottak pályára. A bázis nagy teljesítményű kamerákkal, radarral, védelmi fegyverekkel valamint a személyzet kiszolgálására alkalmas űrhajóval és visszatérő modulokkal is rendelkezett. Az ötből kettő személyzet nélkül, automatikus üzemmódban repült Koszmosz–1870 és Almaz–1 néven, három példány személyzetet is fogadott, ezek a katonai jellegű program rejtése miatt végül Szaljut néven álltak pályára.

Vostok Almaz Forrás Vostok

Ennek a mai napig futurisztikusnak számító projektnek állít emléket a Vostok-Europe Almaz sorozata is, mely méltó módon ragadja meg az űrállomás grandiózus mivoltát. A sorozat több olyan modellt is tartalmaz, mely különleges anyagból, titánból vagy éppen bronzból készült. 

Kiemelt tartalom
Ronaldo-rajongók, mostantól a csuklótokon is visszaköszönhet CR7 arcképe Ronaldo-rajongók, mostantól a csuklótokon is visszaköszönhet CR7 arcképe 2023.5.15 15:45

Ez a sportos, kissé futurisztikus karóra kivitelezésében és specifikációiban egyaránt rendkívüli: 200 méterig vízálló, számlapja strapabíró K1 ásványi üvegből készült, a mutatókon és indexeken Superluminova bevonat található, a dátumablak, a világóra és az ébresztő funkció pedig biztosítja, hogy a nap minden percében pontos legyél! 

A képen látható Vostok-Europe YM8J-320D657 modellből mindössze 3000 darab készült a világon, így egy igen limitált szériás óráról van szó, amely akár a te kezeden is ott pihenhet! 

Játssz velünk a Refresher Magyarország Instagram oldalán és nyerj te is egy Vostok Europe Almaz órát!