2023.2.15 17:54
Olvasási idő 0:39
Szécsi Krisztián

Megint a liliputi a divat: megérkezett a világ legkisebb VR szemüvege

TECH-TUDOMÁNY DIVAT

Bár az Apple most inkább a nagyobb méretű dizájnokban hisz, az igények megint azt mutatják, hogy a kisebb kivitelezésű eszközökre van piac.

A virtuális valóság első számú techcége, a Bigscreen, amelynek 2016-ban indított VR (virtuális valóság) közösségi platformja mára már több mint 6 millió aktív felhasználóval rendelkezik, most ismét nagyot dobbantott az informatika piacán, hiszen megalkották a világ legkisebb VR szemüvegét.

A  kevesebb, mint 127 grammos, áramvonalas headsettet személyre szabottan készítik, így a cég mindenkit arra kér, hogy a vásárlás előtt feltétlenül küldjük el arcunk paramétereit. 

Ami a részleteket illeti, a Bigscreen Beyond fejlett pancake-optikával kombinált MicroOLED-del felszerelt kijelzőjével, 5120 x 2560 pixeles felbontássával, akár 90 Hz-es frissítési frekvenciájával és 90° × 93°-os látómezejével azonnal az intergalaktikus jövő csúcstechnológiájára emlékeztet minket.

Maga a headset sztereó mikrofonnal, mozgásérzékelővel, cserélhető kábellel és USB tartozékporttal van felszerelve. A SteamVR nyomkövetés már alapvetően beépített a szerkezetbe, a videófeltöltést pedig PC számítógépről tudjunk megtenni.

Az előrendelések 999 USD-ról (356 643 HUF) indulnak, a Bigscreen weboldalán csekkolhatjuk is a vásárlással kapcsolatos részleteket.